Vers & Lekker assortiment

Ons motto!

Vital 4 Skool, keeps u going!
Van vers & lekker eten wordt jouw batterij opgeladen.
Een opgeladen batterij geeft energie om beter te presteren.
Je laadt immers ook je telefoon op om te kunnen bellen met je vrienden!
En energie heb je nodig om plezier te maken en in beweging te komen.
Daarom...Energy, keeps u going.

Gezond en verantwoord assortiment

Door energie laad je de batterij op. Energie krijg je van een gezond en gevarieerd aanbod voedingsproducten. Via het Vital 4 Skool ‘oplaadpunt’, uw schoolkantine, kan de leerling op elk gewenst moment van de dag verse en lekkere producten verkrijgen die voldoen aan de richtlijnen van Het Voedingscentrum. Vital 4 Skool heeft het heel makkelijk gemaakt voor leerlingen om te kunnen zien welke voedingsproducten gezond zijn en welke minder gezond. Achter elk voedingsproduct staat een batterij. Een groene batterij geeft aan dat het voedingsproduct gezond is en dat je het ‘Vaak’ kunt eten. Een voedingsproduct met een oranje batterij kun je beter alleen ‘Zo af en toe’ eten en die met een rode batterij ‘Zo min mogelijk’.

Vital 4 Skool hanteert een prijsbeleid waarbij groene producten goedkoper zijn dan oranje of rode producten. Door deze positieve prijssturing wordt het de leerlingen aantrekkelijker gemaakt om voor het product te kiezen welke goed voor hun gezondheid is.

Vers & Lekker met ruimte voor lokale voorkeuren

Het Vers & Lekker assortiment wordt elke dag vers door onze catering medewerkers met passie bereid. Met het Vital 4 Skool assortiment kunt u als school een verantwoorde keuze bieden aan uw leerlingen. Op elk moment van de dag kan de leerling in de gezonde schoolkantine terecht bij Vital 4 Skool. Het Vers & Lekker assortiment bestaat uit vers belegde broodsoorten zoals pistolets, baguettes, meergranen broodjes en triangels die elke dag vers in onze ovens worden afgebakken. Naast koud belegde broodjes bieden wij ook warm belegde broodjes aan welke passen binnen een verantwoorde voedingkeuze. Omdat elke school uniek is wordt het assortiment altijd in overleg met school samengesteld en is het mogelijk om het op maat aan te bieden. Hierbij kunt u denken aan het voeren van lokale voorkeur producten, speciale doelgroep gerichte producten, biologische of vegetarische voeding. Vital 4 Skool Schoolcatering streeft naar een hoogwaardige dienstverlening en gasttevredenheid.

Tussendoortjes uit de automaat

Van het totale aangeboden assortiment bestaat 75% uit de groene en oranje ‘batterijen’ en slechts 25% uit rode ‘batterijen’. Hetzelfde ‘batterijen’ systeem is ook doorgezet in de automaten. Hierbij maakt Vital 4 Skool de jongeren er van bewust hoe je al die tussendoortjes kunt verbranden. Je verbrandt 100 Kcal met 20 minuten schoolplein vegen! Of door 20 minuten te lachen verbrandt je 100 Kcal.

Vital 4 Skool houdt zich bezig met het compleet verzorgen van automaten voor uw leerlingen en personeelsleden. Elke dag beheren onze catering medewerkers automaten en zijn ze verantwoordelijk voor het operationeel in bedrijf houden. Wij kunnen u adviseren bij uw keuze voor type automaten en schapinrichting. De automaten worden gevuld, eventuele storingen worden opgelost en onze catering medewerkers handelen de geldstromen af en reinigen de automaten conform de geldende hygiënenormen.

Gezonde acties

Vital 4 Skool zorgt daarnaast voor verrassende aanbiedingen. Deze hebben altijd betrekking op gezonde producten met een groene of oranje batterij. Gedurende het schooljaar is er elke twee weken een nieuwe gezonde actie. De acties variëren van een lagere aankoopprijs tot een nieuw recept belegd broodje. De acties worden in de schoolkantine gecommuniceerd via posters. De jongeren worden door Vital 4 Skool ook bereikt via Facebook. Jongeren kunnen vrienden worden van Vital 4 Skool en zich aanmelden als volger. Ze ontvangen dan met regelmaat informatie over gezonde voeding of over nieuwe producten in de schoolkantine. Uiteraard wordt er na schooltijd met de leerlingen communiceert en wordt er naast acties ook educatieve informatie verstuurd.

Van gezonde schoolkantine naar gezonde school!

Door actief te zijn in de schoolkantine wil Vital 4 Skool er voor zorg dragen dat leerlingen het leuk vinden om in de schoolkantine te blijven. Hiermee willen we voorkomen dat leerlingen buiten het schoolplein op zoek gaan naar eten en drinken. Vers & Lekker eten en drinken doe je met gezond verstand op school!