Informeren & meedoen

Jongeren informeren en laten meedoen is belangrijk voor Vital 4 Skool, maar evenzo belangrijk is het om ook ouders te betrekken en te motiveren. Immers gezond eten doe je niet alleen op school maar ook thuis!. Vandaar dat Vital 4 Skool aandacht besteedt aan het informeren van de schoolomgeving over de ontwikkelingen van gezonde voeding op uw school.

Persoonlijk en betrokken

Dit doet zij onder andere door middel van het verzorgen van informatiemailings over uw gezonde schoolkantine, standverzorging tijdens open dagen waar ouders persoonlijk informatie kunnen krijgen over de gezonde Vital 4 Skool schoolkantine of het organiseren van workshops waar jongeren en hun ouders kennis maken met gezonde voeding op school of thuis. Vital 4 Skool betrekt de gehele schoolomgeving bij uw gezonde schoolkantine.

Voorbeeld Activiteit

Wanneer je van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaat dan is alles nieuw. Bij de start van het schooljaar ontvangen daarom alle brugklassers een V4S Survival Kit. Een op maat gemaakt pakket met informatie over de Vital 4 Skool gezonde schoolkantine, het beschikbare assortiment, een aantal lunchproducten en een waardecoupon welke bij de schoolkantine kan worden ingeleverd voor een vers en lekker broodje. Op deze wijze informeren we de nieuwe leerlingen en laten we hen actief meedoen aan een gezonde school.

Een actie die met veel humor door leerlingen wordt ontvangen.