Eten & Leren

Eten met gezond verstand zullen we maar zeggen. Vandaag de dag is er meer kennis beschikbaar over voeding dan ooit. Tegelijkertijd weten we in ons dagelijks leven niet het onderscheid te maken tussen wat we ‘nodig hebben’ en wat aan ons als ‘nodig’ wordt aangeboden. Door de combinatie eten en leren wil Vital 4 Skool de bewustwording en de houding over gezond eten veranderen. We maken de jongeren bijvoorbeeld bewust hoe belangrijk het is om veel water te drinken. Niet alleen omdat het gezond is maar ook omdat je daar een frisse adem van krijgt! Dat houdt jongeren bezig; hoe zie ik eruit en wat vindt een ander van mij? Door hun taal te spreken informeert Vital 4 Skool jongeren over een gezonde leefstijl. Uiteraard met een dosis gezonde humor.

V4S Ontbijtdag

Een succesvol Eten & Leren concept is de V4S Ontbijtdag. Door jongeren bewust te maken van een goed ontbijtmoment kun je ervoor zorgen dat zij de dag goed beginnen. In overleg en in samenwerking met de schooldirectie wordt de Ontbijtdag vorm gegeven. Naast het fysiek aanbieden van een ontbijtbuffet is er een educatiepakket beschikbaar welke door de docenten kan worden gebruikt om inhoud te geven aan het thema Ontbijt

Vital 4 Skool als leerbedrijf

Het behoort tot de mogelijkheid om voor uw leerlingen een VMBO leerwerkplek of stage bij de Vital 4 Skool schoolcateraar te verzorgen. Door afstemming met de vakdocent kan er een optimale invulling aan de opdracht gegeven worden.

Opfruitcursus

Weetjes over fruit? Er wordt de laatste jaren steeds minder fruit gekocht door jongeren. Dit is zonde, want zoals u weet is fruit gezond en heeft het vele voordelen. Hoe zit dat met de kennis bij jongeren over fruit?
Vital4Skool introduceert de V4S Opfruitcursus. Jongeren kunnen via Facebook de V4S Opfruitcursus volgen en kunnen zo meer leren over fruit en de voordelen van fruit. Wist u trouwens dat je vrolijk wordt van de geur van sinaasappels? Kijk zelf ook eens op onze Facebook pagina Vital4skool Facebook voor de V4S Opfruitcursus en maak kans op leuke prijzen wanneer je de V4S Opfruitcursus liked.