• darkblurbg
  • darkblurbg

Onderzoek

Of een gerecht gezond is, wordt door jongeren net zo belangrijk gevonden als het gevoel getrakteerd te worden! Om haar gasten naar een gezondere optie te leiden heeft Vital4Skool met regelmaat gesprekken met jongeren waar geluisterd wordt naar wat de jongeren bezighoudt. Ook maakt Vital4Skool gebruik van onderzoeken over trends en ontwikkelingen met betrekking tot het eetgedrag en de leefstijl van jongeren. Deze onderzoeken worden door professionals uitgevoerd als ook door leerlingen voor bijvoorbeeld een schoolopdracht.

Door de jarenlange praktijkervaring in het aanbieden van eten en drinken en het luisteren naar de doelgroep is Vital4Skool een schoolcatering formule met de juiste kennis en ervaring om invulling te geven aan uw gezonde schoolkantine. Als school kunt u ondersteuning krijgen middels het Vitaliteitsprogramma. Dit is een programma bestaande uit vier kernwaarden.

 

De vier kernwaarden

Het programma bestaat uit een verantwoord aanbod van Vers & Lekker eten en drinken, zowel leerlingen als ouders gaan we Informeren & laten Meedoen aan een gezonde leefstijl. De derde kernwaarde Eten & Leren heeft een educatief karakter en de kernwaarde Regelmaat & Beweging brengt uw leerlingen en docententeam fysiek in beweging.

 

Programma op maat

Vitaliteit heeft alles te maken met bewust omgaan met het voedingsaanbod en met de houding ten opzichte van bewegen en leren over gezond eten. Bij het benaderen van leerlingen gaat het om de woordkeuze waarmee je over gezonde voeding spreekt. Door het ontwikkelde Vitaliteitsprogramma stimuleert schoolcateraar Vital4Skool leerlingen om een verantwoorde keuze te maken omtrent voeding en leefstijl. Omdat elke school uniek is, wordt het programma op maat aangeboden.

 

Van gezonde schoolkantine naar gezonde school!

Met dit vitaliteitsprogramma worden schooldirecties op een betrokken wijze door het Vital4Skool team ondersteund in het exploiteren van een gezonde schoolkantine. Op dit moment werken al veel schoollocaties enthousiast met de formule Vital4Skool. In eigen beheer of geheel uitbesteed worden er gezonde successen gerealiseerd. Als schoolcatering formule streeft Vital4Skool naar het bieden van hoogwaardige kwaliteit aan gast en schooldirectie met betrokkenheid door passie voor het vak.