• darkblurbg
  • darkblurbg

Een bewuste leefstijl van de leerlingen die in goede balans is begint bij het Vital Team. Dit zijn de echte Local Heroes, dankzij hun energie en uitstraling hebben zij een positieve invloed op de leerlingen en medewerkers van de school.

De kantine wordt gerund door een lokale ondernemer die naast de omgeving de school ook goed kent. Deze ondernemers worden getraind op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Zij weten precies de richtlijnen van een uitgebalanceerd voedingsassortiment en daarbij zijn zij zeer betrokken bij de school. Een bewuste leefstijl van leerlingen en medewerkers realiseert Vital door passende Kantinepraat te organiseren. Hierin worden onderwerpen besproken die bijdragen een gezonde leefstijl. Vital zoekt hiervoor altijd de samenwerking met een deskundige binnen het onderwerp.
Bij een Kantinepraat waarbij een bewuste voedingskeuze centraal staat wordt bijvoorbeeld de samenwerking gezocht met een lokale voedingsdeskundige. Dankzij social media sluit Vital perfect aan bij de online wereld van de leerling. Op Instagram worden diverse leuke tips gegeven om een bewuste leefstijl te volgen. Deze Instagram sluit perfect aan bij de hedendaagse jongeren die zelf wel weten wat goed voor hen is. Doordat op dit account het lokale Vital Team zichtbaar is, vormen zij een bepaalde herkenbaarheid binnen de school.