• darkblurbg

Natuurlijk draait het grootste deel van het Vital concept om eten. De kantine is een belangrijke plek binnen de onderwijsinstelling. Wij maken van deze plek meer dan een broodjesuitgifte. De kantine ziet er stoer uit met natuurlijke materialen voor een gezonde beleving. Het assortiment heeft een goede balans tussen gezond en ongezond. Hiervoor hanteren we de Balance norm. Producten variëren van vers belegde koude- en warme broodjes, tot yoghurt, salade, fruit, tussendoortjes en dranken. 

Wij zorgen ook voor een goede invulling van de dranken- en snoepautomaat, zodat ook deze helemaal in balans zijn.

Gezond verstand

Tot een paar jaar geleden stonden schoolkantines niet bekend om lekker en gezond eten. Suikerrijk voedsel en zelfs broodjes bal en kroket konden besteld worden. Voor jongeren is het lastig om nee te zeggen tegen een groot aanbod van lekkere, maar ongezonde producten. Ze worden te makkelijk verleid tot ongezonde keuzes. Kijkend naar het groeiend aantal obesitaspatiënten, ook onder jongeren, is het logisch dat de overheid scholen nu oproept hier verandering in te brengen. De school heeft een grote invloed op het leven jongeren. Een gezond voedingsaanbod op scholen kan daarom een belangrijke basis bieden voor een gezonde leefstijl van de jongeren.

Vital wil het maken van de goede keuze stimuleren. We helpen de leerling een handje door de kantine zo in te richten dat de gezonde producten de meeste aandacht krijgen. Deze producten zijn in de kantine te herkennen aan de groene kleur. Ook zijn de gezonde producten voordelig geprijsd, zodat de gezonde keuze niet altijd de dure keuze is. Ongezond wordt duidelijk aangegeven met de kleur geel. Op productposters en onze social media proberen we leerlingen bewust te maken waarom iets gezond of ongezond is. We laten hen daarna zelf de keuze maken. 

Wilt u ook iets doen aan de gezondheid van uw leerlingen?

Vital is een bewezen succesvol Schoolkantine-concept, dat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving voor uw leerlingen en medewerkers.

Een samenwerking met Vital betekent voor uw school:

  • het antwoord op de wens van ouders en overheid
  • een gezellige plek waar leerlingen graag blijven eten
  • een partner die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt
  • meer dynamiek in de schoolkantine door lokaal ondernemerschap
  • een professionele schoolcateraar die u volledig ontzorgt
  • een partner die voor het beste gaat voor uw leerlingen
  • leerlingen stimuleren gezond te eten
  • met gezond verstand een gezonde schoolkantine exploiteren

Meer weten?

Samen met uw school richten wij graag een gezonde leefomgeving in voor uw leerlingen en medewerkers waar zij met veel plezier komen en genieten van gezond en lekker eten en drinken. Wij komen graag bij u langs om uitleg te geven. Vraag vrijblijvend een kennismaking met ons aan via info@vital4skool.nl.