• darkblurbg

Een product moet niet alleen goed voor je eigen gezondheid zijn, maar ook voor de wereld. Vital doet er alles aan om op diverse manieren duurzaamheid centraal te stellen tijdens het werkproces. Met een goede balans tussen mens, milieu en economie richten wij bij Vital de werkprocessen in. We kopen, koken en eten bewust conform kwaliteitsnormen voor milieu en MVO.

Zoveel mogelijk uit het seizoen en van Nederlandse bodem

We werken zoveel mogelijk met regionale producten en producten van het seizoen. Zo voorkomen we onnodige milieubelasting door transport en koeling.

Meer plantaardige producten

Wij stimuleren onze gasten op allerlei manieren om vaker te kiezen voor plantaardige producten. Het aandeel plantaardige producten laten groeien ten opzichte van het aandeel dierlijke producten is belangrijk om de CO2 voetafdruk per lunchgast te reduceren.

Minder verpakkingen

Vital is vanaf 2021 plasticvrij. Dat betekent in praktijk 100% recyclebare verpakkingsmaterialen en disposables. Geen mono-verpakkingen meer, maar producten gepresenteerd op schalen, in flessen, houten kratjes en glas. Vital doet er alles aan om de hoeveelheid afval zoveel mogelijk te beperken.

No waste

We werken we bij Vital onder andere met een Zero Waste methode waarbij we minder afval produceren. Dankzij een goede productieplanning blijft er aan het einde van de dag niet te veel over waardoor er weinig derving plaatsvindt. Ook gebruiken we een product van “kop tot staart” en maken we slim gebruik van reststromen. Telers blijven bijvoorbeeld regelmatig zitten met ‘ugly’ groentes en fruit, die onverkoopbaar zijn voor eindconsumenten. Wij zijn juist blij met deze producten. Hiermee verrijken wij onze sauzen, soepen, salades en warme maaltijden.