• darkblurbg

Dat water goed is voor de gezondheid en concentratie dat weten we natuurlijk allemaal en juist voor scholieren van wie op en top concentratie en focus wordt gevraagd is dit extra belangrijk. Daarom stimuleren we scholen om water extra aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Uit ervaring is gebleken dat door middel van de speciaal ingerichte watertap- of slurppunten de scholieren meer water drinken gedurende de dag.

Uit onderzoek is gebleken dat water drinken concentratie verhogend werkt, het houd je alert en helpt zelfs tegen hoofdpijn. Daarbij verhoogd het drinken van voldoende water je reactiesnelheid aanzienlijk en is dat niet mooi meegenomen tijdens de lessen? Voldoende water drinken is belangrijk, het helpt het lichaam om de juiste voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Kortom water versterkt ons afweersysteem en is onmisbaar voor een goede gezondheid.

Vital heeft een samenwerking met Join the Pipe en plaatst op scholen deze watertap- of slurppunten. Het Join the Pipe watertappunt plaatsen we in de Vital schoolkantine. Op deze manier hebben de scholieren altijd beschikking over gratis kraantwater, wat zij op een hygiënische manier lekker kunnen tappen.

 

Duurzame BOGO bottles

Voor het water tappen is natuurlijk een flesje nodig. Als school kunt u kiezen voor duurzame BOGO bottles met het logo van uw school. Deze bidons kunnen in de kantine verkocht worden of door de school als gadget worden uitgedeeld. De naam BOGO staat voor Buy One Give One. Voor elke verkochte fles doneert Join the Pipe namens Vital een fles aan een schoolkind in Afrika. Een fles geeft hen de mogelijkheid op een hygiënische manier water mee te nemen vanuit de dorpspomp.

Watertappunt