• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Wij zetten hoog in op duurzaamheid en een bewuste, gezonde levensstijl onder de leerlingen en medewerkers van de school. We werken met lokale leveranciers, bereiden zo veel mogelijk eten uit het seizoen en gebruiken minimale verpakkingsmaterialen. Dit jaar zijn wij opnieuw op zoek gegaan naar een goed doel en uitgekomen bij Justdiggit. Het begin van een - letterlijk - vruchtbare samenwerking! 

Samenwerking

Wij doneren elk schooljaar opnieuw iets aan een goed doel. Dit schooljaar is Justdiggit aan de beurt. Naast deze donatie zetten wij diverse acties op om meer aandacht voor het goede doel te genereren en geld in te zamelen. Zo kunnen scholen kerstpakketten voor hun medewerkers bestellen via ons. 2,5% van de opbrengst van de kerstpakketten gaat naar Justdiggit. Door kerstpakketten via ons aan te schaffen draag jij dus automatisch je steentje bij!

Werkzaamheden Justdiggit

De aarde droogt op. Justdiggit zet in op de vergroening van de planeet, waardoor klimaatveranderingen ingeperkt worden. Zowel op lokaal niveau als op grote schaal heeft Justdiggit contact met community’s en partners om uitgedroogd land in Afrika nieuw leven in te blazen. Denk hierbij aan het verzamelen en verwerken van regenwater, maar ook het planten van bomen en struiken. Dit doet Justdiggit vooral aan de hand van sterke communicatie en nauwe banden met de lokale boer en gemeentes. Door op grote schaal vergroening toe te passen, koelt de planeet letterlijk af en kunnen wij in 2030 beginnen aan een toekomstbestendig klimaat.

Justdiggit werkt nauw samen met lokale partners en communities om uitgedroogd land te herstellen. Hierbij maken zij gebruik van erkende vergroeningstechnieken als regenwateropvang (door bunds te graven), het terugbrengen van bomen (Kisiki Hai / FMNR) en het ontwikkelen van graszaadbanken. Alle projecten van Justdiggit worden lokaal beheerd en uitgevoerd. Inmiddels hebben zij dan ook zorggedragen voor het herstellen van 60,000 hectaren land, zijn er 6.3 miljoen bomen gepland, 185.000 watervoorzieningen gebouwd en ruim 291 miljoen mensen wereldwijd bereikt met hun campagnes.

De uiteindelijk missie van Justdiggit is het afkoelen van het klimaat voor het jaar 2030. Zij zetten dan ook hoog in op verspreiding van hun werkzaamheden via de media, het nieuws en door middel van campagnes. Deze campagnes ondersteunen klimaat neutrale oplossingen, waarmee zij mensen inspireren, samenbrengen en uiteindelijk de kracht geven om op te staan en aan een groene toekomst te werken.

Wil jij meer informatie? Kijk dan op www.justdiggit.org voor overige informatie, lopende campagnes en wat jij nog meer kunt doen om hen te steunen. Bekijk ook de video hieronder voor een sfeerimpressie van Justdiggit.