• darkblurbg
  • darkblurbg

Gouden schaal voor het Zaanlands Lyceum

Published: 28-01-2019

Het Zaanlands Lyceum heeft in januari de gouden schaal van het Voedingscentrum mogen ontvangen. Daarmee toont het Voedingscentrum dat de schoolkantine meer dan 80% betere keuzes aanbiedt voor de kinderen.

In 2016 won ondernemer Wilco de Waal ook al deze prestigieuze prijs voor het Zaanlands Lyceum. Met de nieuwe prijs dit jaar heeft de kantine opnieuw een prachtige mijlpaal gehaald. Het Zaanlands Lyceum vervult daarmee de behoefte van ouders, maar ook veel kinderen om gezond te kunnen eten. De gouden schaal van het Zaanlands Lyceum geldt voor heel 2019.

Deze moderne insteek van het Zaanlands Lyceum is een mooie afweging tegen de grote historie die de school kent. Het Zaanlands Lyceum is namelijk de oudste school voor voortgezet onderwijs binnen de Zaanstreek.

Wat is de gouden schaal?

Het Voedingscentrum heeft specifiek voor schoolkantines bepaalde richtlijnen neergezet. Deze richtlijnen zijn ervoor bedoeld om gezond eten onder kinderen te stimuleren. Er zijn verschillende categorieën voor schoolkantine. De zilveren schaal betekent dat een school meer dan 60% gezondere opties aanbiedt. Een gouden schaal staat voor meer dan 80% aanbod in gezondere keuzes.