• darkblurbg
  • darkblurbg

Naomi Jansen start haar eigen Vital4Skool

Published: 15-01-2019

Op maandag 7 januari opende Naomi Jansen in Leek haar gezonde schoolkantine. Ze is pas 23 jaar en is al een eigen zaak begonnen. Naomi koos de scholengemeenschap rsg de Borgen om haar eigen catering op te zetten. Haar oog viel daarbij op de formule Vital4Skool.

De stap tot Vital4Skool-ondernemer

Naomi is geen vreemde in de horeca. Na de middelbare school is de ondernemer bij verschillende bedrijven aan de slag gegaan. Ze werkte onder meer in Hotel Restaurant van der Valk en Alida’s Smulpaleis. Deze ervaring is waardevol gebleken. Ze heeft geleerd hoe zaken op de vloer werken. Maar niet alleen dat, haar werk bij Alida's Smulpaleis heeft ertoe geleid dat ze bekend raakte met de formule Vital4Skool. 

Naomi kwam al gauw in contact met FHC Formulebeheer, de formuleorganisatie achter Vital4Skool. De plannen werden gemaakt en contracten getekend. De verbouwing vond plaats vlak voor de kerstvakantie. Met hulp van haar vriend wist ze de zaak helemaal klaar te stomen. ‘We liepen netjes op schema en zijn niet tegen bijzondere dingen aangelopen,’ stelt Naomi.

Spannende eerste dagen voor Naomi

De onderneemster keek vol spanning uit naar haar eerste dagen. ‘Mensen worden altijd blij van eten, dus worden ze ook blij van mij als ik voor de catering zorg,’ zegt Naomi Jansen met een glimlach. ‘De eerste dagen waren een beetje rommelig natuurlijk. Je moet even je draai vinden. Je weet niet hoeveel je van alles moet klaarmaken en dat is gewoon uitproberen.’ Inmiddels zijn de eerste dagen voorbij en komt de onderneemster steeds meer tot haar recht. De collega's op locatie helpen daar ook bij.  ‘Ik voel me heel erg welkom door de leerlingen en de conciërges,' zegt Naomi. 'Dat is toch wel heel prettig.’

Al direct na opening stroomden positieve reacties binnen. ‘De kinderen zijn heel enthousiast. Ik krijg veel leuke reacties over hoe de keuken er uitziet. Het assortiment valt ook in de smaak, vooral de panini’s hete kip.’

Vind je het leuk om Naomi te volgen? Ze is erg actief op Instagram onder @naomi4vital. Volg haar dus ook zeker om meer te weten te komen over deze kersverse 23-jarige topper!

Wat is Vital4Skool?

Vital4Skool is een dynamische schoolcatering met eten en drinken dat zowel lekker als gezond is. De schoolcatering zit op inmiddels 40 locaties en is een succesvolle franchiseformule. Veel van de schoolkantines hebben de gouden schaal van het Voedingscentrum mogen ontvangen. Dit is een schaal die aangeeft dat de kantine goed en gezonde catering biedt voor leerlingen.