• darkblurbg
  • darkblurbg

Samenwerking Vital4Skool en Join the Pipe

Published: 16-03-2018

Schoon drinkwater, voor ons is dat ontzettend logisch, want tja, wij hoeven alleen maar een willekeurige kraan open te draaien en het stroomt er zo uit. Wij vinden het al een hele onderneming als we een paar weken op vakantie zijn en eraan moeten denken om flessen water te kopen, omdat het leidingwater daar niet schoon genoeg is. Helaas is schoon drinkwater voor lang niet iedereen zo vanzelfsprekend.

Wereldwijd hebben zo'n 800 miljoen mensen geen toegang tot schoon en veilig drinkwater. Join the Pipe zet zich hiervoor in. Deze organisatie heeft de droom om iedereen van schoon drinkwater te kunnen voorzien. Een erg optimistische, maar ontzettend mooie droom, vinden wij. Een droom die moet worden nagejaagd. Wat doet Join the Pipe om deze droom te laten uitkomen?

 

Wat?

Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend, voorverpakt bronwater tegen te gaan. Want niet alleen de beschikking tot schoon drinkwater, maar ook de mate van vervuiling door plastic wegwerpflesjes is problematisch. Wanneer er meer mogelijkheden zouden zijn om schoon drinkwater uit de kraan te krijgen, kunnen mensen hun fles bijvullen. De bedoeling hiervan is dat de aanschaf van plastic wegwerpflesjes, en daarmee de plastic vervuiling, teruglopen.

 

Hoe?

Join the Pipe verkoopt watertappunten en navulbare kraanwaterflessen. Met de opbrengsten hiervan én met donaties financiert de organisatie schoon drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Op deze manier hebben zij al meer dan 250 projecten kunnen realiseren in onder andere Kenia, Tanzania, Congo, Mozambique, Gambia, Benin en Bangladesh.

 

Richtlijnen Gezondere Schoolkantines

Het Voedingscentrum heeft in de Richtlijnen Gezondere Schoolkantines het stimuleren van water drinken laten opnemen. Vital4Skool heeft daarom gekozen om een samenwerking met Join the Pipe aan te gaan. In iedere Vital4Skool schoolkantine wordt een gratis watertappunt van Join the Pipe geplaatst. Op deze manier geven wij de leerlingen en docenten de mogelijkheid om op een gemakkelijke en hygiënische wijze gratis kraanwater te tappen. Daarnaast spreken wij hiermee het bewustzijn van schoon drinkwater bij hen aan. Zij kunnen hun flesjes hier eenvoudig bijvullen en hebben zo altijd de beschikking over het lekkerste water, zo, recht uit onze Hollandse leidingen!