• darkblurbg
  • darkblurbg

Vital 2.0: jongeren intrinsiek motiveren

Vital HVC
Published: 29-04-2021

Overdragen dat een juiste balans in het leven belangrijk is. Daar zijn we bij Vital natuurlijk druk mee bezig, de eerste stappen zijn gezet bij het Herbert Visser College (HVC) in Nieuw Vennep. Ook benieuwd naar deze nieuwe aanpak en uitstraling? Lees er meer over.

Hoe kan je jongeren motiveren om zelf gezonde keuzes te maken? Bij Vital geloven we niet in opgeheven vingertjes en een aanbod dat voorbijgaat aan de vraag. Wij willen jongeren stimuleren zelf gezondere keuzes te maken, een juiste balans noemen we dat. We gaan regelmatig met scholieren in gesprek om te onderzoeken hoe we daar het beste in kunnen slagen. De learnings van de afgelopen jaren verwerken we in een vernieuwd concept. Zintuigprikkeling is daarbij een van de kernwoorden!  

Achter de schermen werken we aan een Vital 2.0. Het doel? Overdragen dat een juiste balans in het leven belangrijk is. Vandaag een snack, morgen een salade. Vanavond een feestje? Morgen naar de sportschool. Want volwassen worden is leren keuzes te maken. Niet alleen door gezond eten en drinken aan te bieden, maar ook door deze keuze gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. We ontwikkelen een nieuwe frisse gezonde uitstraling. Het Herbert Vissers College (HVC) in Nieuw-Vennep heeft als eerste een make-over ondergaan. Groene plantjes, fruit, natuurkleuren. Wij geloven dat een aantrekkelijkere en natuurlijk ogende uitgifte helpt om jongeren een gezondere keuze te laten maken. Ook ontwikkelen we nieuwe, gezonde en leuke recepten die we op deze locatie gaan testen en we kijken wat bijvoorbeeld muziek toe kan voegen. Zodra de scholen weer open gaan, zullen we het effect van de nieuwe totaalbeleving op het HVC meten.