• darkblurbg
  • darkblurbg

Vital4Skool werkt hard aan Akkoord Gezonde Voeding op Scholen.

Published: 19-03-2018

Vital4Skool werkt er hard aan om iedere locatie gezond te maken. Dit is ook duidelijk te zien. Reeds 31 procent van alle Vital4Skool locaties heeft al een Gouden Schaal in ontvangst mogen nemen. Dit ligt mooi boven de gestelde doelstelling van 25 procent.

Ondertekening Akkoord

In 2016 tekende ook Vital4Skool het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen. In dit akkoord hebben cateraars, automatenleveranciers, producenten en andere toeleveranciers aangegeven hun verantwoordelijkheid te willen nemen voor de inrichting van de schoolomgeving. Want hoewel de school primair verantwoordelijk is voor deze inrichting, hebben ook deze leveranciers veel invloed op de schoolomgeving. Als doelstelling is in dit akkoord opgenomen dat in 2020 minimaal 25 procent van de schoollocaties niveau Goud dient te hebben en de overige locaties minimaal Zilver. 

Vital4Skool gaat voor Goud

Onderhand zijn we alweer twee jaar verder na ondertekening van het akkoord. Vital4Skool werkt er hard aan om iedere locatie gezond te maken. Dit is ook duidelijk te zien. Reeds 31 procent van alle Vital4Skool locaties heeft al een Gouden Schaal in ontvangst mogen nemen. Dit ligt mooi boven de gestelde doelstelling van 25 procent. Onze doelstelling is dan ook niet de 25 procent norm. Wij willen daar ver overheen: Vital4Skool gaat voor Goud! Momenteel werk Vital4Skool er hard aan om ervoor te zorgen dat alle locaties gekeurd worden, zodat we nog beter inzichtelijk hebben waar we staan. De komende periode legt Vital4Skool dus extra nadruk op de Kantinescan.