• darkblurbg
  • darkblurbg

Zomervakantie? Niet voor Vital4Skool

Published: 16-08-2018

Zomervakantie: de scholen zijn dicht en de leerlingen zijn op vakantie. Maar wat doen wij dan in deze weken? Nou, naast dat we natuurlijk genieten van het mooie weer, gaan wij gewoon door. Benieuwd naar waar wij ons allemaal mee bezig houden? Lees dan maar verder.

.

Waar houdt de franchiseformule zich in de zomermaanden mee bezig?

.

Nieuwe locaties

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe locaties, maar het is voor een school niet mogelijk om van de ene op de andere dag over te gaan op een ander concept. Vaak moeten er toch nog delen verbouwd worden, de inrichting van de kantine moet worden aangepast en de kantinebeheerder heeft tijdens het schooljaar wel andere zaken aan zijn hoofd, namelijk lunch voor de leerlingen verzorgen. Vandaar dat gedurende het hele jaar wel afspraken worden gemaakt met betrekking tot nieuwe locaties, maar dat deze locaties vaak wachten tot de vakantie om over te gaan naar het nieuwe concept. De volgende Vital4Skool locatie die wij kunnen verwelkomen staat in Leek. In dit geval is ervoor gekozen om in de herfstvakantie definitief over te gaan naar Vital4Skool. Dit onder andere met oog op de haalbaarheid van de verbouwing. Houd ons daarom in de gaten voor nieuwe updates!

 

Verbouwingen

Ook met verbouwingen wordt vaak gewacht tot de vakantie. Deze zomer verbouwen we de locatie op het Trinitas College in Heerhugowaard. Bij deze verbouwing wordt veel aandacht besteed aan de routing. Bij Vital4Skool is dit een belangrijk speerpunt, want op het moment dat de bel gaat, krijg je in één keer heel veel gasten aan je counter. Een goede routing zorgt ervoor dat je dit beter kunt verwerken. Daarnaast was de kantine toe aan een opfrisbeurt. Onderneemster Suzan Olie heeft de locatie vorig schooljaar (2017/2018) overgenomen, nadat zij hier al jaren als medewerkster actief was. Met de verbouwing kan zij haar eigen stempel drukken op zowel de inrichting als uitstraling van de kantine. Met haar enthousiasme heeft ze de school meegekregen in haar plannen, waardoor ook zij hun steentje bijdragen aan de verbouwing. Zo worden de wanden rondom de kantine voorzien van een nieuwe kleur die helemaal aansluit bij de rest van de uitstraling.

.

Productvernieuwing

Tot slot is de zomervakantie ook een uitgelezen kans om het assortiment weer eens onder de loep te nemen. Het Voedingscentrum scherpt ieder jaar de regelgeving aan en met een nieuw schooljaar kan de kantine met een schone lei beginnen. Vital4Skool voegt dit jaar nieuwe recepten toe aan het assortiment. Het doel hiervan is om de leerling te blijven verrassen en aan te sporen om voor een gezonde, maar lekkere keuze te gaan. We proberen graag nieuwe smaakcombinaties uit en innovaties van de markt. De nieuwe producten worden aankomend schooljaar gekoppeld aan het seizoen. Iedere periode staan andere producten uit het seizoen in de spotlight. Zo spelen we ook in op de kernwaarde “eten&leren” die voor Vital4Skool erg belangrijk is.

 

Al met al zijn we alweer (bijna) helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar. In Heerhugowaard zijn we druk bezig om een laatste hand te leggen aan de verbouwing. De nieuwe producten zijn bedacht, getest en gefotografeerd. De assortimentskaarten zijn aangepast en de ondernemers kunnen na een heerlijke zomervakantie weer vol energie aan de slag.