• darkblurbg
  • darkblurbg

Jac. P. Thijsse College - Castricum

Published: 16-03-2018

Christine Hylkema - Jac. P. Thijsse College - Castricum. Sinds augustus 2015 heeft het Jac. P. Thijsse College in Castricum een Vital4Skool kantine. Christine Hylkema, rector van het Jac. P. Thijsse College vertelt u hier meer over haar ervaring.

Sinds augustus 2015 heeft het Jac. P. Thijsse College in Castricum een Vital4Skool kantine. Christine Hylkema, rector van het Jac. P. Thijsse College deelt graag haar ervaring met Vital4Skool aan u.

 

Vital4Skool schoolkantine

“Na een metamorfose van de Centrale Hal en het Studiehuis en daaraan gekoppeld de start met Vital4Skool bieden we sinds augustus 2015 onze 2.200 leerlingen een aantrekkelijke schoolcatering met verantwoord assortiment. De schoolkantine waar we tot kort gebruik van maakten, had een beperkt assortiment waarbij de nadruk ook nog eens lag op zoet en vet. Naast dat een geheel nieuwe counter is opgebouwd is ook de aula voorzien van nieuwe vloeren en meubilair. Hierdoor ontstond meer sfeer in de ruimte en is het leuker geworden om op school te blijven eten en drinken. Het is mijn ervaring dat Vital4Skool creatief omgaat met de ruimte die ze toebedeeld krijgt. Vital4Skool zorgt voor het concept waarbij wordt gekeken naar de bestaande uitstraling. Samen met de schooldirectie wordt gekeken naar het plan en wordt gewerkt naar het gewenste resultaat.”

 

Gezond en lekker aanbod

“Vital4Skool legt bij de promotie van het aanbod het accent op de betere keus door deze aantrekkelijk op te stellen. Ook in prijs. ‘Gezond en lekker’ heeft een aantrekkelijker prijskaartje dan ‘lekker, maar minder verantwoord’. Het succes hangt samen met de dienstverlenende instelling van de ondernemers achter de counter. Zij moeten de jongeren over de streep trekken om over te gaan tot een meer verantwoorde keus en dat doen ze goed. Het is een groot voordeel dat de zorg breed door Vital4Skool uit handen genomen wordt. Ik kan ervan op aan dat het aanbod verzorgd en gezonder is. Daar zorgen de exploitant en formule voor. Wij worden als school dus ontzorgd en dat is prettig.“